torstai 8. elokuuta 2019

Aleksander Barkov- Suunnannäyttäjä

Aleksander Barkov- Aliarvostettu tähti


Öhöö, taas Wikipedia auki ja kopioimaan. Eikös se niin mene. Mietin aihetta, kenestä en ole vielä tehnyt? KapanenAho ja Crosby , kaikki loisto pelaajia, mutta joku uupuu. Suomen kirkkain tähti, ehei se ei ole Jesse Puljujärvi, vaikka hänellä on Suomen seksikkäin kieli. Aivan, Aleksander Barkov (nuorempi t: Wikipedia), siitä voisin jutskailla sinun kanssasi alempana. Let´s mennään!
Kuvahaun tulos haulle aleksander barkov
Hieman hymyä näkyvissä, mutta tuuletus ei mene yli hartialinjan, vaatimaton tähti
kuva:savon sanomat


Mää ja Tapparan mies



Aleksander Barrkov Jr on Tappara legenda Alexander Barkov Sr:n poika. Nuorempi Barkov sai alkunsa Tampereella. Hän putkahti maailmaan 2.9.1995, vuotta ennen hänen isänsä oli tullut Venäjältä Suomeen. Nuorempi Barkov ei siis kokenut 95 MM-kisoja, mutta huippu kiekkolija hänestä silti tuli. Varmaa tietoa en löytänyt, milloin Barkov aloitti pelaamisen. Jossain haastattelussa kuulin, että hän oli pelailut ulkojäillä nykyisen ystävänsä ja mentorinsa Ville Niemisen kanssa. Luisteltu on siis pienestä pitäen. Suomalais-Venäläis kiekkoilijan kasvattiseura on kuitenkin Tappara, se on varmaa se. Hetkonen, Suomalais-Venäläis, mitä sä selität Arttu? Barkovin vanhemmat, Alexander ja Olga ovat venäläisiä, siitä tuo kaksoiskansallisuus. Barkov tuntee itsensä kuitenkin 100% Suomalaiseksi, näin hän kertoi Ilta-sanomille 2015. Mielenkiintoinen artikkeli, lukekaahan jos teillä on sanoma tili ja urheilulehti tilattuna, minulla on hih. Nyt loppuu tämä leveily. Keskitytään asiaan, Barkovin junioriura kului Tapparassa, C-junioreissa hän tehtaili 45 pistettä, siihen vielä karsinnat päälle joissa syntyi tehot 6+8=14. Komeasti siis 59 pinnaa, kun pelejä kertyi 33. Pudotuspeleissä syntyi 12 pistettä 9:ään peliin. Pronssit kaulaan ja lomille, lomat tarkoittivat Barkovin tapauksessa isän kanssa treenaamista. Kausi 2010-2011, en edes jaksa eritellä hänen stasejaan. Kolmessa ikäluokassa pellannut Barkov saavutti tuona kautena C-nuorten Sm hopeaa. U16 maajoukkuepelejä kertyi myös. Ei mitään ihmeelistä, vielä. 
Kuvahaun tulos haulle aleksander barkov
Pikku Sasha
kuva: tappara.co

Kauden 2011-2012 olisi pitänyt kulua Barkovin osalta A-nuorissa, mutta hän nappasi paikan Tapparan Liiga joukkueesta. 16-vuotiaana Liigaa. Mopoautolla hallille ja pelaamaan, siitä Barkov oli tunnettu. Heti toisessa pelissä hän teki maalin -kaikkien aikojen nuorimpana pelaajana- Porin Ässiä vastaan. 0.5 pistettä per/peli, edelleen 16-vuotiaana. Loppukeväästä hän kävi pelaamassa U18 kisat, Suomi jäi neljänneksi. Työsulkukaudella 2012-2013 Barkov oli erittäin tehokas. Ville Niemisen kanssa pelit sujuivat ja hän paukutti 48 pistettä. Valitettavasti loukkaantuminen katkaisi hänen kautensa pudotuspeleissä. Ken, tietää, jos Barkov olisi ollut pelikunnossa, olisiko Tappara marssinut mestaruuteen? Ei luoteta Kenin tietoihin. 

Juhann.. Aina tämä sama avaus. Barkov varattiin Florida Pantherssin riveihin, toisena pelaaja heti Nathan MacKinnonin jälkeen. Barkovin luultiin pelaavan seuraava kausi vielä suomessa, mutta Ilta sanomien mukaan hän oli sanonut kuukausia ennen Tapparan johdolle, että "Mä muuten pelaan änäris ens kaudel". Sanojen mittainen mies, rehti Suomalainen mies. 


Panttereiden uudet kynnet



Ensimmäinen NHL peli oli edessä 3.10.2013. Nuorin Suomalainen joka on pelannut tuossa sarjassa. Maalien makuun hän pääsi myös kyseisessä ottelussa. NHL:n nuorin maalintekijä. Ennen Olympialaisia tehoja oli kasassa 8+16, Olympialaisissa hän loukkaantui pelissä Norjaa vastaan ja oli loppukauden sivusssa polvivamman takia. Barkovin osittainen läpimurto nähtiin seuraavalla kaudella. Tehot eivät vielä vakuuttaneet, mutta puolustussuuntaan arvostus nousi. Monien supertähtien, muunmuassa Sidney Crosbyn mukaan Barkovia vastaan oli todella vaikea pelata jo tuolloin. Ulottuva ja fyysinen pelaaja loistavalla pelinluku taidolla. Tsekki legendat Jaromir Jagrn kanssa peli luisti, Jagr oli loistava mentori Nuorelle Barkoville. Varsinainen läpimurto nähtiin vasta seuraavalla kaudella Barkovin viimeisteltyä 59 pistettä, loukkaantumisien kanssa otteluita kertyi vain 66. Kevään MM-kisoissa Barkov oli johtavia pelaajia, viimeistyeltään 9 pistettä 9:ään peliin. Toinen sija Herrasmiespalkinto sarjassa, 8 jäähyminuuttia tuolla kaudella. Oletko liian kiltti Aleksander?
Loukkaantumiset jatkuivat ja seuraavalla kaudella Barkov pelasi vain 61 ottelua ja viimeisteli niissä 52 pistettä.

Läpimurto eliittiin tapahtui kaudella 2017-2018, Barkov valittiin NHL all star tapahtumaan. Kauden päätyttyä tehosaldo oli komea, melkein pinna per/peli tahdilla vetänyt Barkov viimeisteli 78 pistettä 79:ään otteluun. Florida jäi ulos pudotuspeleistä, mutta Barkov näytti arvonsa, ja sai vihdoin ja viimein ansaitsemaansa huomiota. Seuraava kausi toisi paljon uutta mukanaan, uutta arvostusta.

Barkov ei pidä paljon melua itsestään, sikäli hyvin Suomalainen pelaaja. Joukkue, valmennus ja fanit arvostavat häntä, siksi valinta kapteeniksi osui kaudelle 2018-2019. Kapteenin vastuu ei paljoa painanut. Marraskuussa Suomessa pelattu ottelu oli kauden kohokohtia varmasti. Loistavaa peliä kauden läpi, ja joukkojen johtamista. Panthers melkein ylsi pudotuspeleihin, mutta ainakin Barkovin kausi oli henkilökohtaisesti onnistunut. 35+61=96, ja loukkaantumiset olivat jääneet taakse. Kauden päätyttyä hän pokkasi ansaitusti Lady Byng Trophyn, herrasmiespelaaja siis.

Tammikuussa 2016 kirjoitettu sopimus on aivan pilkkahintainen, 5.9 milj kauden 2021-2022 loppuun. Tuon jälkeen palkka kohoaa varmasti 9-11 miljoonaan, kiitos Floridan matala verotaso. Jossain muussa seurassa jopa 13 miljoonaa ei olisi vääryys, jos Barkov päättää vapaille markkinoille lähteä. Mielestäni kannattaisi pysyä Floridassa, jalkeilla on potentiaalinen menestyjä. Varmasti Barkov tykkää asua Floridassa, vaikkei fanit ole siellä kaikista aktiivisempia.


Loppu turinat


Lapista (oletettavasti) selvitty. Arki edessä, kauhea arki. Kauhean kiireistä viikkoa pukkaa. Pyrin siihen, että sen pari kolme tekstiä saan tehtyä. Jos ei niin, niin. Ei sille voi mitään :/. No, mutta puspus ja moimoi :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Viisaudenhampaan poisto ja Kouvola

 Jaahas, kuulin huhuja. Suomen blogiskene oikein huusi Rystylättyä takaisin. Alempana luvassa hieman kuulumisia ja muuta turhaa jaarittelua,...