keskiviikko 14. elokuuta 2019

Patrik Laine- Kukkopoika härmästä

"Nöyristely on turhaa"- Patu Laine


Kuvahaun tulos haulle patrik laine
Tukka taakse ja maalien makuun!
kuva: gogolf
Keskisormi pystyyn ja tappouhkauksia valmentajalle. Tulisiko heti mieleen 16-vuotiaana pelaajana? Ajatelkaa, jos Patrik Laine olisi suljettu silloin kokonaan pois maajoukkueesta. Suomen histroian lupaavampai maalintekijöitä- ehkä jopa se lupaavin- joutuisi muuttamaan maanpaossa Itä-Timoriin. Onneksi näin ei käynnyt. Laineen tarina on vähintään mielenkiintoinen. Niin on itse pelaajakin.

Tampereella 19.4.1998 syntynyt Laine on yksi tämän hetken puhutuimista pelaajista. Huippuluokan maalitykki aloitti uransa Ilveksessä 4-vuotiaana. Pian hän kuitenkin teki järkevän valinnan ja vaihtoi Tapparaan. Mielenkiintoista Laineessa tekee sen, että hän pelasi 12-vuotiaaksi asti maalivahtina. Maalivahtien nykyinen kauhu tietää siis, miltä tuntuu olla tolppien välissä. Lopulta hänen isänsä puhui hänelle järkeä ja Patrik siirtyi kentälle. Sen jälkeen jälki on ollut tuhoisaa.

Snaipperi


Ensimmäinen C-juniori kausi oli Laineella edessä 2012-2013. Karsinnoissa sekä Sm-sarjassa Tapparan paras maalintekijä. B-junnuissa- kaksi vuotta vanhempia vastaan- Laine pelasi puoli kautta lähes piste per/peli tahdilla. Seuraavalla kaudella hän pääsi jo pelaamaan A-junnuihin. 15-vuotiaana siellä 26 maalia on erittäin hyvä suoritus, olihan hän Tapparan paras maalintekijä, tuo on eniten maaleja mitä alle 16-vuotias pelaaja on sarjassa tehnyt. Maajoukkuepeleissä 9:ään peliin 17+6=23, ikäluokkina toimivat U16 ja U17.

Ammattilaisura alkoi Lekissä, tuolla kaudella se kohutapaus tapahtui. Siitä ei puhuta sen enempää, asia on käsitelty joukkueen sisällä. Lekissä peli ei oikein lähtenyt uomiinsa, toki asiaan vaikutti keväällä tullut polvivamma. Tämän kauden merkitystä ei pidä kuitenkaa väheksyä. Laine kasvoi ihmisenä omien sanojensa mukaan erittäin paljon. Kevään U18 kisoissa Laine jakoi maalipörssin voiton muuan Auston Matthewsin kanssa. Heitä verrattaisiin koko ensi kausi. Kesällä oli ryhtiliikkeen paikka: lahjoja on, mutta jotain pitäisi tehdä. Laine otti itseään niskasta kiinni ja alkoi treenaamaan.

Treenaus tuotti tulosta, kun Laine alkoi varausvuotenaan lunastamaan odotuksia. Viime kevään nousujohteinen MM-kisa urakka toi lisäbuustia harjoitteluun. Liiga uran avausmaali syntyi heti syyskuussa, ylivoimalla Espoon Bluessia vastaan (rip..).  U20 kisat tuskin unohtuivat keneltäkään? Laine voitti maalipörssin yhdessä Matthewsin kanssa. 23. Tammikuuta Laineesta tuli toiseksi nuorin hattutempun tekijä Liigassa Tuomo Ruudun jälkeen. Tulokkaiden maali-ja pistepörssin voitto plakkariin tehoilla 17+16. Pudotuspeleissä tahti kiihtyi ja maaleja tuli, kun Tappara marssi mestaruuteen asti. 10 maalia ja Jari Kurri palkinto kotiin (pudotuspelien paras pelaaja palkinto). Kevään MM-kisat olivat Laine näytöstä, lehdet kirjottivat jatkuvasti, kun piiska sivalsi häkkiin. 10 peliä 7+5 tehot, all star valinta, MVP palkinto ja hopeaa kaulaan. Kausi oli menestys. Toista sen kaltaista ei ole nähtävillä lähivuosina.

Patrik Winnipeg


Juhannus on juhlaa. Keskikesä ja suomijuntit ryyppää pää kolmantena jalkana. Laine oli perheineen Buffalossa odottamassa, kun Winnipeg Jets nousisi lavalle ja huutaisi Laineen nimen, heti kilpakummpani Matthewsin jälkeen. Työteko alkaisi nyt, Jetsillä on kovat odotukset Laineesta tulevaisuudessa. Seurahistorian hehkutetuin pelaaja. 

Tulokaskausi alkoi heti maalilla Carolina Hurricanesia vastaan. Neljäs peli-Winnipeg vs Toronto- Laine vs Matthews. Laine kevyt hattutemppu ja ensimmäinen kaksintaistelu taalajäillä Laineelle. Tammikuussa valinta tähdistöottellun toi Laineelle kivat bonukset. Karva yli 200 tuhatta dollaria. Kauden lopussa irtosi Jetsin maalintekijätilaston piikkipaikka 36:lla maalilla. Auston Matthews oli ainostaan tehokkaampi tulokas viimeistellen 69 pistettä ja 40 maalia vastaan Laineen 64:ää pistettä ja 36:tta maalia.

Toinen kausi ja odotukset olivat pilvissä. 40 maalia oli jo oletusarvo, kun taas 50 olisi ollut mukava tavoite. Puoliväliin päästiin kun Laine pommitti 44 maalia, jolla irtosi toinen sija maalipörssissä. Kaikkien aikojen kolmas suomalainen joka tuon 40 maalin rajan rikkoo. Arvatkaa ketkä muut ovat? Teemu Selänne ja Jari Kurri. Tälläisiin legendoihin Lainetta verrataan. Ensimmäinen Eurooppalainen U20 pelaaja joka rikkoo 70 pistettä. Pudotuspeleissä hän tehtaili 5 maalia 17 pelin aikana.

Kuvahaun tulos haulle patrik laine
Lentävä puliukko? Se o Laine nääs
kuva:Yle
Kolmas kausi oli vaikea. 30 maalia ja silti heikko kausi, miten? Epätasaista. Yli puolet maaleista marraskuussa, 5 maalia yhdessä pelissä. Heikko puolustamaan. Entistä hitaampi, joko vastustajat osaavat lukea Lainetta niin hyvin, että hän ei pääse käyttämään tuota kuuluisaa laukaustaan? Huhuttiin, että hänellä oli kärhämää joukkuekavereidensa kanssa. Kukkopojan paluu?

Laineelle ei ole vielä tätä kirjottaessa solmittu uutta sopimusta. Minun tuurilla se julkaistaan minuuttia ennen tätä tekstiä, enkä ehdi korjaamaan :D. Spekuloidaan, sehän on kivaa. Siltasoppari on varmasti tulossa (lyhyempi eikä niin arvokas, pitää todistaa olevansa suuremman rahan arvoinen). 3 vuotta ja 6.5 milj per kausi. Siitä lähdetään, että Laine on liigan parhaimpia "snaippereita". Lainetta vihataan, onhan hän ihan ääripäätä suomalaisessa kiekossa. Ei ole nöyrä vaan sanoo asiat, miten ne on. Vähä sellaista v-mäistä ja ylimielistä olemusta. Tykkään, vähän väriä kaukalon ulkopuolelle.


Loppu turinat!


Pistäkää alle kommettia mitä mieltä olitte. Vähän lyhyempi teksti, mutta näitä on varmaan kivempi lukea? Voin palata siihen romaanityyliin jos haluatte :D Peace, ootte tärkeit kaikki <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Viisaudenhampaan poisto ja Kouvola

 Jaahas, kuulin huhuja. Suomen blogiskene oikein huusi Rystylättyä takaisin. Alempana luvassa hieman kuulumisia ja muuta turhaa jaarittelua,...