lauantai 10. elokuuta 2019

Kaapo Kakko- Turkulainen superjunnu

Kaapo Kakko- Turusta Manhattanille


Kaapo Kakko hymyilee leveästi Rogers Arenan lavalla Vancouverissa. Hetkeä aikaisemmin New York Rangers oli huutanut Turkulaisen nimen koko varaustilaisuuden toisena. Kuukautta aikaisemmin hän oli ollut kansallisjuhlassa, juhlittuna Kulta Kaapona. Mistä ihmeestä on kyse? Miten 18-vuotias pelaaja- miehen alku- on näin suosittu? Mistä se johtuu?

Petri- ja Sari Kakkoa on tästä kiittäminen, ei mennä sen enemäpää yksityiskohtiin. Päivä oli 13.2 ja vuosi 2001, kun Turussa saatiin kokea onni. Pikku Kaapo oli syntynyt maailmaan. Valloitus oli alkanut, nimenomaan kaukaloiden valloitus.

Kuvahaun tulos haulle kaapo kakko
Juhlittu sankari. Kuva:Yle
Itsehän aloitin kiekkoilun 8-vuotiaana, luulin, että se oli liian myöhään. Kakko aloitti 7-vuotiaana. Tällä logiikalla minustakin olisi voinut tullat hyväkin pelaaja. Harmi, KalPa ei nyt saanut kauan kaipaamansa "fyysistäpakkia". Takaisin Kakkoon, 7-vuotiaana TPS:n junioreissa uransa aloitellut Kakko pelasi tähän kauteen asti kotonaan Turussa. C-junioreissa  alaikäisenä varakapteeni, ja yli sen kuuluisan "pinnaperpeli" tahdin. Eipä siinä kummia, Kakko pelaili vaan. Kaudella 2016-2017 Kakko pelasi suuremmaksi osaksi B-junnuissa. Sisäisen maalipörssin voitto, ja Tammikuussa 2017 kolmen vuoden juniorisopimus. Tosiaan, ikää oli vasta 15-vuotta. Tuolla kaudella hän teki 24 maalia runkosarjassa, ollen täten kuudes maalipörssissä. Pudotuspeleissä tahti kiihtyi, 7 maalia 5:een peliin. Maalipörssin voitto ja nimi Kaapo Kakko alkoi olemaan varsinkin Turussa jo aika tunnettu. Voitte vain kuvitella, kun Laine hype oli suurimmillaan ja Turusta ponnistaa tälläinen maalintekijä. 16-vuotiaana A-junioreissa 55 pistettä, vuoden tulokas palkinto toista vuotta putkeen. Liiga debyytti, 6 peliä ja 0+1 tehot. Keväällä U18 kisoista kultaa. Melko hyvä kausi siis, ja vielä ei olla edes varaus vuodessa.

Kansallissankariksi


Kausi 2018-2019, tuskin Kakko itsekkään tiesi millainen hulabaloo siitä tulisi. Päätavoite oli pelata kausi Liigassa, eikä tehoilla ollut sinänsä väliä. Ehkä joku 10+10, maksimissaan, mutta ei enempää. Kakko oli venähtänyt jo 187 senttiseksi hujopiksi. Okei, ei hän ole hujoppi, kun lihastakin on kiitettävästi. Raamit kohdillaan, ja kun siihen yhdistää taidon, nopeuden, laukauksen ja peliälyn on kyseessä erittäin toimiva paketti, etten sanoisi. Kausi alkoi loistavasti, heti ensimäisissä peleissä nähtiin maaleja ja hienoja asioita. Pienellä mailalla pelaava Kakko oli fyysisesti erittäin vahva aikuisia miehiä vastaan. Kiekonsuojaaminen on hänen vahvuutensa. Häneltä on erittäin vaikea riistää kiekkoa, kun hän on niin iso ja ketterä. Kauden keskivaiheilla oli edessä Nuorten MM-kisat. Kakon turnaus oli hyvä, ei loistava, mutta hyvä. Tärkeä ratkaisu maali finaalissa kruunasi kisat. Kauden loppua kohti tahti kiihtyi. Liigan kuumimpia pelaajia keväällä, ja TPS:n ainoita valopilkkuja. Saldo näytti runkosarjan jälkeen komeasti 22+16=38, kun pelejä kertyi vaan 45 kappaletta. Kakko tehtaili eniten maaleja koskaan Liigassa pelanneista U18 pelaajista. Keväällä MM-kisat joissa Kakko näytti mitä hän on miehiään. NHL-pelaajia vastaan erittäin kypsästi pellanut Kakko voitti MM-kultaa, joten vajaan vuoden sisään: U18, U20 ja aikuisten MM-kulta. Kova saavutus 18-vuotiaalta pelaajalta. Kuten jo todettua Kakko poimittiin 2019 draftin toisena pelaajana.

Ensi kauden Kakko pelaa NHL:ssä. Realistista on odottaa +25 maalia. Tulevaisuudessa varmasti kova tekijä, jopa 90 pisteen ylittäjä. Paljon samaa on toisessa Turukulaisessa- tai no Nousiaisista hän on kotoisin- nimittäin Mikko Rantasesta. Hänestä myöhemmin lisää ;)

Loppu turinat


Hui, olen tällä hetkellä lapissa, sen takia näitä lyhyitä tekstejä, pahoittelut. Vähän jännää hiihi. Tekstejä tulee kyllä. Odottakaa. Pitää mennä, alkuasukkaat hyökkää. MOIMOI <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Viisaudenhampaan poisto ja Kouvola

 Jaahas, kuulin huhuja. Suomen blogiskene oikein huusi Rystylättyä takaisin. Alempana luvassa hieman kuulumisia ja muuta turhaa jaarittelua,...