torstai 1. elokuuta 2019

Connor McDavid- Sukupolvensa paras


Connor McDavid- Öljytankkerin pelastaja?

Kuvahaun tulos haulle connor mcdavid
McJeesus Kuva: Sportsnet.ca
Noin joka kymmenes vuosi NHL saa uuden ”generational” pelaajan. Airmpia sukupolvensa parhaita pelaajia ovat olleet Wayne Gretzky, Mario Lemiux, Eric Lindros ja Sidney Crosby, tälläisten legendojen parissa Connor McDavid painii.

Pikku Connor- matkan alku


McDavid syntyi Suur-Torontoon kuuluvassa kaupungissa, Richmond Hillissä. Mainittakoon, että sieltä on kotoisin jopa Saipassa pelannut John McFarland. Noniin, loppuu se Saipan pilkkaaminen. Richmond Hill on lähellä Torontoa, jääkiekon mekkaa. Tämän takia McDavidin kyvyt noteerattiin aikaisessa vaiheessa. Youtubessa  on nähtävillä McDavidin harjoituksia13- vuotiaana (tässä linkki). Pirun kovaa menoa verrattuna Nurmeksen Seppojen D-junnu harkkoihin.

Junnutähti


McDavidin vanhetessa, eli tullessaan 15-vuotiaaksi solmi hän josponsorisopimuksen varustevalmistaja Reebokin kanssa. Edelleen kyseessä oli vain nuori pojankloppi, mutta tämä huomio oli alkusoittoa vaan. Hän sai kaikkien aikojen kolmantena pelaajana ”Exceptional Player” statuksen. Kyseessä on siis pääsy kolmeen Kanadan pääjuniorisarjaan- Ohl, Whl ja Qmjhl. Normaalisti liigoihin pääsee pelaamaan 16- vuotiaana, McDavidin tapauksessa hän oli 15- vuotias.  15-vuotias poika 20-vuotiaiden seurassa, mitä siitä seuraa? Ruumiita kenties? Kyllä, vastustajan puolustajat saivat jo tuolloin kokea McDavidin huiman luistelunopeuden. Edes karvaperse kanadalaiset eivät voineet liiskata tätä nuorta supertähteä.


Kirkkaat valot eivät häikäise


On aika ensimmäisen Ohl kauden, Erie Otters oli se onnekas seura joka sai Mcdavidin siipiensä alle. Heillä oli käsissään todellinen timantti, timantti joka piti vain hioa oikeaan muotoon. Todella harvoin hype on näin suuri yhden pelaajan kohdalla, McDavid kuitenkin käsitteli paineet todella kypsästi. Mcdavid ei paljoa kysellyt vaan paukutti heti ensimmäisellä kaudella 66 tehopistettä. Hän pelasi viimeistään alle 18-vuotiaden MM-kisoissa itsensä jokaisen jääkiekkoa seuraavan ihmisen muistiin. 2 pistettä/per peli tahdilla pelannut McDavid voitti kisojen pistepörssin, marssittaen aina Kanadan mestaruuteen asti. Soppa oli valmis: tässä on ”the next one”, seuraava lajin kasvot.


Väläytyksiä väläytysten perään


Toisella kaudella peto oli irti. Käsittämätöntä dominointia. McDavid hilasi yksin Ottersia niskassaan (okei ei kokonaan, mutta ylistetään McJeesusta), tehden lopulta tehot 28+71=99, joka riitti pistepörssin 4. sijaan. Keskitalvella oli vuorossa U20 MM-kisat. Niissä Mcdavid pelasi vain 16-vuotiaana erittäin mallikkaasti. Ottaen huomioon, että kisat ovat todella korkea tasoiset, eikä läheskään joka vuosi mukaan oteta 16-vuotiasta pelaajaa, varsinkaan isoon rooliin.


Dominointia dominoindin perään



Taas yksi vahva kesä alla, McDavid näytti entistä nopeammalta ja vahvemmalta. Aivan ylivertainen pelaaja junnujen sarjaan- vasta 17- vuotiaana. 47 peliä, kiitos sen legeendaarisen rannemurtuman. McDavid omistaa todellakin pehmeät kädet. Hän mursi ranteensa tappelussa. Kuitenkin vähästä pelimäärästä johtuen McDavid teki vain 120 pistettä. ”Vain”, kyllä hänellä olisi ollut mahdollisuuksia 150 pisteeseen. Varsinkin, kun rinnalla pelasivat Dylan Stromen ja Alex Debrincatin kaltaisia pelaajia. U20 kisoissa McDavid dominoi. Muistetaan kuitenkin ikä- 17-vuotta. 7 peliä ja tehot 3+8=11, mestaruus ja valinta tähdistökenttään. Ja hei muuten, kisojen MVP oli ex-KalPa vahti Denis Godla, Veljmiehellä tavataan!

Kuvahaun tulos haulle connor mcdavid dylan strome
McDavid ja Strome Kuva: Tsn


Chiarellin ainoa oikea valinta- varaustilaisuus 2015


On aika vuotuisen varaustilaisuuden. Varmaan ikinä valinta ei ole ollut näin helppo. Jack Eichel, joka varattiin toisena on loistava pelaaja, mutta ei lähelläkään McDavidin tasoa. Paria kuukautta ennen oli McDavid saanut kuulla suru-uutisen, Edmonton Oilers on voittanut arvonnan ja näin ollen McDavid joutuu Edmontoniin. Edmontonin Gm Peter Chiarelli hymyilee oikein maireasti astuessaan lavalla. Hän kajauttaa miehekkäällä muraisulla ”We are proud to select from Erie Otters, Connor McDavid”. Näin ollen Oilers oli saanut paljon kaipaavansa franchise pelaajan. Matka kohti kannua oli alkanut, vai alkoiko sittenkään?



Ikuinen jumbo


Tähän väliin tietovisa: Mikä yhdistää Taylor Hallia, Ryan Nugent-Hopkinsia, Nail Jakupovia ja Connor McDavidia? Kaikki ovat Edmonton Oilersin varauksia, varauksia numero 1, 2010-luvulla.  Luulisi jo näillä nimillä irtoavan jotain muuta kuin jumbosija.


Vapahtaja saapuu kaupunkiin


Ensimmäinen NHL kausi. Täysi kuhina Edmontonissa. Uusi vapahtaja on saapunut. Veratauksia Mark MessieriinJari Kurriin ja Gretzkyyn. Muistakaa edelleen ikä. Herranjumala, poika oli juuri täyttänyt 18 vuotta! Ensimmäisellä kaudella McDavidista jäi jälki koko NHL:ään. Muistatteko tämän  huikean osuman Columbusta vastaan? Valitettavsti McDavid koki kovia ottelussa Philadelphiaa vastaan, kun Brandon Manning tönäisi hänet laitaan. Nuorelta supertähdeltä katkesi solisluu, puolet kaudesta sivusuun siis. Tehot eivät olleet hullummat 16+32=48, varsinkin, kun katsoo pelattuja otteluita joita tuli vain 45. Keväällä hän kävi murskaamassa Suomen unelmat 3. maailmanmestaruudesta. Onneksi on Mörkö joka maksoi kalavelat kolme vuotta myöhemmin ”: )”


Liian kovat odotukset...


Toinen kausi, näkyykö toisen kauden kirousta? Ei taatusti. Liiga haltuun ja pokaalit himaan. 30+70=100, ja Oilers pudotuspeleihin. Kapteeni johdatti Oilersin lopulta toiselle kierrokselle, joka siis tarkoitti, että Oilersia leivottiin seuraavaksi Stanley Cup mestariksi.


...kaatuvat niskaan


Kolmas kerta toden sanoo, 108 pistettä ja pokaalit himaan, nyt tosin ilman pudotuspelejä. McDavid raahasi oilersia mukana koko kauden. Apuja tuli kapealta rintamalta. Olihan Chiarelli tehnyt aivan älyvapaan kaupan vuotta aiemmin, eli tuolla pudotuspeli kaudella. Nopea maalitykki, Hall vaihdettiin hitaaseen puukäsipakki, Adam Larssoniin. Milan Lucicin mammuttisopimus rasittaisi vielä pitkään seuraa. Seura oli vajonnut hetkessä alas, alas McDavidin kanssa. Muutoksia pitäisi tapahtua. Mitä, se jää nähtäväksi. Kävihän McDavid vielä höntsäilemässä MM-kisoissa. 17 pistettä, ja nelossija. Sellaista.


Kirkkaampi tulevaisuus?

Kauden jälkeen astui voimaan uusi mammuttisopimus joka takaisin McDavidille 12.5 miljoonan dollarin tulot. Muuten viimekausi oli samaa tuttua kaavaa, dominointia runkosarjassa ja 116 pistettä. Pokaaleita ei tullut, Nikita Kucherov haki ne. Siinä on muuten sellainen pelaaja josta voisi kirjoitella myös. McDavid on turhautunut, ihan syystäkin. Mikään ei toimi. Seurajohto on mitä on, onneksi he älysivät erottaa Chiarellin. Tämä katastrofi manageri ripuloi koko seuran yhdessä kesässä. 2016 kesä, sitä ei muistella ilolla Edmontonissa. Jesse Puljujärven varaus, Lucicin sopimus ja Hall kauppa, voi pyhä sylvi..


2 fast 4 u

McDavissa yhdistyy kaikki mitä jääkiekkolija tarvitsee. Nopeus, liigan nopein luistelija. Maailman terävin pelisilmä ja pehmeimmät kädet. Huippu tarkka laukaus. Ehkä jotain puuttuu, puolustus motivaatiota. Tästä syystä McDavid ei ole vielä niin paljoa edellä Crosbya.


Tiukkaa analyysiä


Noniin, Kerroppas Arttu, Mcdavid vai Crosby. Jos lähden voittamaan pudotuspelisarjaa, niin Crosby ehdottomasti. McDavid ei ole vielä samalla tasolla kokonaisvaltaisesti kuin Crosby, mutta hyökkäyspäässä maailman paras. Crosby on kokenut voittaja. Ei kerrota lisää hänestä, koska siihen tarvitsisi kokonaisen tesktin. Elävä Legenda kyseessä.


Matka legendaksi!


McDavidia käy sääliksi. Leon Draisaitl on ainut relevantti pelaaja tuossa Oilersin kokoonpanossa hänen lisäkseen. Nyt siellä on kuitenkin älytty tehdä jotain: Lucic pois. Tämä auttaa jo paljon, mutta vielä on tekemistä ennen kuin Oilers on valmis haastaja Cup kilpailussa. Uskokaa se päivä tulee vielä. McDavidia juhlitaan paraatissa ja patsas pystytetään heidän kotihallinsa, Rogers Placen edustalle. Kymmenen vuoden päästä McDavid on, kuten Crosby nyt- elävä legenda.

Loppu turinat


Kuvahaun tulos haulle connor mcdavid
Ai, että nautin tästä! Niin mukava tutkailla tilastoja ja ynnätä ne tekstiksi. Tälläisiä tekstejä tulee varmasti lisää, sikäli mikäli aikaa riittää! Aikaa näihin kuluu paljon, mutta ainakin lopputulos on hyvä! Kokeilin vähän uutta tyyliä, linkkejä ja kuvia. Kokeileminen on kivaa, eiks je? Mutta nyt on aika hyvästien, kiitos jos jaksoit lukea tänne! Nähdään <3




psstt.. tässä ois vielä linkki Connorin tilastoihin jos kiinnostaa: https://www.eliteprospects.com/player/183442/connor-mcdavid

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Viisaudenhampaan poisto ja Kouvola

 Jaahas, kuulin huhuja. Suomen blogiskene oikein huusi Rystylättyä takaisin. Alempana luvassa hieman kuulumisia ja muuta turhaa jaarittelua,...