sunnuntai 9. helmikuuta 2020

Miten Liiga-tähdet pärjäisivät muualla?

Pöö vain taas. Teillä on ollut varmasti ikävä, mutta mestari on kehässä jälleen! Koska jossittelu oli mukavaa, niin jossitellaan lisää. Liigan all-star joukkue, miten pitkälle sillä pötkittäisiin? Ensin se on muodostettava, siinnäpä vasta pulma. Pyrin ottamaan huomioon edes vähän roolitusta, enkä istuta taitopelaajia neloskentässä.  Nauttikaa ja miettikää itse. Tai jättäkää miettiminen pois, koska tämähän on absoluuttinen totuus ;)


Kuvahaun tulos: liiga all stars
Tämä kuusikko löytyy myös arvovaltaisen päättäjän (eli minun) listalta!
kuva: veikkaus (muistakaa vedonlynöti k18!!)
Ensiksi joukkue tarvitsee valmentajan. Tässä on oikeastaan mielestäni vain kaksi vaihtoehtoa: Mikko Manner tai Antti Pennanen. Huijataan ja laitetaan Manner päävalmentajaksi ja Pennanen apuvalmentajaksi. Jatketaan maalivahteihin. Tämäkin on helppoa, Justus Annunen ykköseksi, mutta kuka toiseksi? Kenties Lukon nuori EHT-kassari Lassi Lehtinen tai Henrik Haukeland, joka torjui historiallisesti KooKoon pudotuspeleihin? Päädyin kuitenkin Lukas Dostalliin. Dostall on erikoistunut ottelun jälkeisiin tuuletuksiin, ja on yksi Liigan värikkäimistä persoonoista. Kaksi erittäin nuorta kassaria häkissä, mutta kaksi erittäin laadukasta sellaista.

Hyvä joukkue tarvitsee seitsemän puolustajaa. Tapparan Valtteri Kemiläinen on minun valintani ykköspariin. Hyvä kiekollinen puolustaja osaa tuoda kiekkoa hyökkäysalueelle ja toimia sen kanssa luotettavasti. Ykkösparin täydentää kenties Liigan paras puolustaja, Jakub Krejcik. Kovan lyöntilaukauksen omaava Tsekki on marinoitunut maajoukkuetasolle ja pelaa mestarisuosikki Kärpistä kaikkien eniten. Kakkospariin on otettava Elmeri Eronen, Antti Pennasen valmennettava yleispakki ei ole koolla pilattu, mutta pelaa tehokkaasti. Sen lisäksi hän on erittäin hyvä päätyössään, eli maalin suojelussa. Lisää Tsekkejä, Lukas Klok Lukosta. Hän on pelannut aivan loistavasti ja tuo pakistoon ryminää ja osaamista. Kolmospariin jää puolustajien pistepörssin toinen nimi, Matthew Caito. Hyökkäävä pakki sanan todellisessa merkityksessä. Shaun Heshka täydentää tuon parin. Kokenut kanukki pelaa loistavasti ja tehokkaasti kahteen suuntaan. Seiskapakiksi jäi hurjia nimiä, joista valitsin Niko Peltolan. Ei ole ehkä absoluttisesti paras, mutta +/- tilasto on 19 maalia plussalla. Valitan Libor Sulak, Henrik Larsson ja Lasse Kukkonen, te jäätte rannalle.

Lähdetään liikkumaan hyökkääjiin. Ykkösketjusta paikat nappaavat Teemu Turunen, Juho Lammikko sekä Jesse Puljujärvi. Kokoa, röyhkeyttä ja taitoa tarjoava ketju pyrkii ratkaisuihin joka vaihdossa. Kakkoseen tulee Eemeli Suomi, Justin Danforth ja Lauri Pajuniemi. Maajoukkuetason laiturit höystettynä Liigan, ellei koko Euroopan nopeammalla pelaajalla. Jatketaan sulavasti kolmoskenttään, jonne asettuvat Julius Nättinen, Cody Kunyk ja Kristian Kuusela. Pelottava ketju mielestäni. Kuuselan ja Kunykin pelisilmillä rakennetaan paikkoja Nättiselle joka latoo kiekkoa maaliin 16% varmuudella. Näinollen nelosen rakentavat Kristian Pospisil, Jarkko Immonen sekä Kai Kantola. Fyysisyyttä ja aloitusvoimaa tarvitaan, eikä tämä ketju ole ihan susi myöskään kentän viimeisellä kolmanneksella. 13. hyökkääjä olisi Otto Paajanen. Siinä on kuulkaas viimeisen päälle ammattimies.


Aloitetaan huipulta. Jos vastaan asettuisi NHL:n sarjataulukon viimeinen seura, eli Detroit Red Wings, olisi se liian kova pala purtavaksi. Peli ei olisi teurastus, pikemminkin vähämaalinen ottelu. Mutta kuitenkin häviö tulisi. Sen sijaan realistinen sarja tälle joukkueelle olisi KHL. Koska kyseessä on korruptioliiga, niin unohdetaan neljän kärki. Kyllä tällä pestäisiin mielestäni alemmat joukkueet, mutta jos sijoutusta pitäisi veikata se olisi keskikastissa, juurikin laadukkaan valmennuksen ja keskikaistan takia. Materiaali häviää usealle joukkueelle, mutta ykkösketju pelaa tulevaisuudessa NHL:ssä, eikä ole mahdottomuus, että esimerkiksi Lauri Pajuniemi ei kävisi testaamassa siipiään Rangersissa. Perushyvä KHL-joukkue kyseessä. Jokereiden hankintalistalla on varmasti useampi pelaaja tästä joukkueesta.

Julkaisu venähti, eikä tässä tekstissä nähdä perinteistä perseilyä kuten muulloin. Periaatteessa voisin hemmotella teitä toisella tekstillä tässä kuussa, kun siviilipuolen asiat on hoidossa. Meinaa aikas kiirus olla, jos niin voisi sanoa ;__;


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Viisaudenhampaan poisto ja Kouvola

 Jaahas, kuulin huhuja. Suomen blogiskene oikein huusi Rystylättyä takaisin. Alempana luvassa hieman kuulumisia ja muuta turhaa jaarittelua,...