lauantai 21. maaliskuuta 2020

Kommentti: Nuorten Sm-Liiga on aliarvostettu sarja

Menet jääkiekko otteluun, mitä odotat siellä tapahtuvan? Ainakin maaleja. Ehkä kovia taklauksia, jopa tappeluita. Vauhtia ja vaarallisia tilanteita. Kaikkea tätä saat ilmaiseksi, tai korkeintaa viiden euron hinnalla, kun käyt katsomassa Nuorten Sm-Liigaa.

Kävin itse katsomassa KalPa-Tappara säälipleijari pelin 7.3. Ottelu päättyi tiukasti Tapparan voittoon 2-3, ja täten porkkanapöksyt marssivat jatkoon voitoin 2-0. Sanotaanko, että oli viihdyttävä peli, vaikka tuomarit koitti kaiken keinoin tuhota sen. Kentällä oli, niin juniorimaajoukkueen vakiokasvoja Kristian Tanuksesta Atte Lehikoiseen kuin myös vähän tuntemattomia nimiä, joiden peliä oli hieno seurata.

Miten yleisöä saisi hallille sitten lisää? Oikeastaan harmittaa, että tuota peliä oli seuraamassa vain 71 henkeä, kun taas illan isät vs pojat, KalPa-Pelicans peliä liki 4000. Kyseinen ottelu oli irvikuva jääkiekkomatsista kaikkenen tyhjennysmyynteineen ja muusta johtuvan pelaajakadon takia. Takaisin aiheeseen. Mielestäni on Liigaseurojen vastuulla pystyä markkinoimaan tulevaisuutensa tähtiä yleisölle. Brad Lambert, Kasper Simontaival ja Tuukka Tieksola ovat nimiä, joita pitäisi saada myytyä isolle yleisölle, täten pakattua katsomoon lisää väkeä. On nimittäin viimeisiä vuosia, kun kyseiset herrat luistelevat Suomen kaukaloissa. Olisi silkkaa typeryyttä olla nauttimatta heidän peliotteistaan, kun se on mahdollista.

Nuorten Sm-Liigassa on parasta, että se on nopeaa, mutta voit silti keskustella kaverin kanssa, tai vaikkapa tehdä töitä samalla. Parasta ajanvietettä mukavassa seurassa ilmaiseksi. Mikä menisi pieleen? Pojille tästä vinkkiä: ensitreffit seuraavalla kerralla jäähallissa lämpimän kahvion sijasta?


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Viisaudenhampaan poisto ja Kouvola

 Jaahas, kuulin huhuja. Suomen blogiskene oikein huusi Rystylättyä takaisin. Alempana luvassa hieman kuulumisia ja muuta turhaa jaarittelua,...