perjantai 26. heinäkuuta 2019

Kasperi Kapanen- Suomalainen polkukone.


Okei, saa nähdä mitä tästäkin tulee. Päätin siis perustaa blogin, osin yllyttämisen seurauksena. Kyseessä on siis aivan tajunnan räjäyttävä lukukokemus, joten valmistaudu pahimpaan.
Kuvahaun tulos haulle kasperi kapanen
Itse mestari. kuva:espn

Ensimmäisen postauksen aihe ei ole niin massiivinen kuten Patrik Laineen miinussaldo viime kaudelta. Vitsit sikseen, aiheena toimii ehkäpä oma suosikki finski.

Kasperi ”Kassu” Kapanen on kuten mainittu on Suomalainen jääkiekkoilija. Miksi nimi Kapanen on tuttu? Kasperin isä, Sami Kapanen, on myös entinen kendoilija. Maailmanmestaruus, NHL:n nopein luistelija ja ”konkurssikalpan” pelastaminen ahdingosta. Siinä jotain titteleitä mainitakseni.

”Pojasta polvi paranee” kuuluu suomalainen sanonta. Näinhän se on, kun katsastelee nuoremman Kapasen edesottamuksia. Kasperi pääsi näyttämään kyntensä ensimäistä kertaa liigajäillä vuona 2012. Ja no siis, mikä tästä tekee ihmeelisen on se, että Kapanen oli debyytin tehdessään ainoastaan16-Vuotias. Mitä suurinosa 16-vuotiaista tekee? Tuskin pelaavat KalPan kärkikentissä Saipaa vastaan.

Alun perin Kapanen varattiin Pittsburgh Penguinsin toimesta vuona 2014. Varausnumero oli 22. Edellä meni sellaisia pelaajia, kuten Leon Draisaitl, William Nylander, Dylan Larkin. Toisaalta siellä meni sellaisia suur nimiä, kuten Michael Dal Colle, Jake Virtanen, Haydn Fluery ja Sonny Milano, niin tässä kuvassa Kapasen valinta näyttää Kapasen valinta näyttää hyvältä.

Pigviini nutussa Kapasta ei kuitenkaan liiemmin nähty. Heinäkuussa 2015 Toronto ja Pittsburgh sopivat kaupoista: Phil Kessel, Tim Erixon, Tyler Biggs sekä vuoden 2016 varaustilaisuuden 2. kierroksen varaus vuoro, jolla muuten pigviinit nappasivat toisen Kasperin, Kasper Björkqvistin, matkasivat Pittsburghiin. Toronto sai vaihdossa Kapasen, Scott Harringtonin, Nick Spalingin sekä vuoden 2016 1 ja 3 kierroksen varauksen. 1. kierroksen varaus oli Sam Steel, tosin tämä vuoro siirtyi vielä eteenpäin aina Anaheimiin asti. 3. kierroksella poimittu James Greenway ei taas herätä mitään tunteita.

Penguis tämän vei. Kapasen ”katto” ei ole läheskään niin korkealla mitä Kesselin. Muut vaihtonappulat ovat ”haistapaska” luokkaa. Heistä kukaan ei ole vakiinnuttanut paikkaansa ylhäällä. Björkqvist on hyvä joukkuepelaaja, ahkera työmyyrä ja hän omaa jopa hyvät hyökkäysominaisuudet. Hänestäkään ei tule 3. ketjulaista parempaa pelaajaa.

Takaisin siihen parempaan Kasperiin. Muutettuaan Toronton isoihin valoihin valkeni Kapaselle mitä jääkiekko merkitsee Kanadassa. Jos sinua ärsytti, että Suomi ja suomen kansalaiset hullaantuivat Möröstä suosittelen välttämään Kanadaan muuttamista. Jääkiekko on, varsinkin Torontossa lähes uskonto. Pelaajia seuraavat eri mediat, fanit ja ties mitkä kulkukoirat. Kapasen ja monen muun nuoren onni on, että Toronto Maple Leafsin farmiseura, Toronto Marlies, sijaitsee Torontossa eikä missään Alaskassa. Tämä helpottaa nuoren siirtymistä ”The shown” puolelle.
2016 maaliskuussa Kapanen debytoi Toronton riveissä. Ensimmäiset 9 peliä sujuivat ilman tehomerkintöjä, mutta jo silloin nähtiin merkkejä tulevasta: nopeat jalat, loistava pelisilmä, maalinteko halukkuus ja silkinpehmeät kädet vakuuttivat niin Toronton seurajohdon, fanit, median ja ne kuuluisat kulkukoiratkin.

Siispa kaudelle 16-17 Kapasen odotettiin nousevan jo todella lähelle, miltein kokoopanoon asti, mutta vielä ei riittänyt. Pinna per peli tahdilla pisteitä nakuttanut Kapanen kärsi kauden aikana loukkaantumisista. Pudotuspeleissä hän kuitenkin oli Leafsin parhaimistoa, täten odotukset oli asetettu korkealle.

Näitä odotuksia Kapanen ei täyttänyt. Joo, hän vakiinnutti paikan 12 hyökkääjän joukossa, mutta peliaika ei ollut korkea.  Suurin osa kaudesta kului 4. kentässä ja farmissa. Kapanen kuitenkin näytti, että oli valmis isoonkin rooliin. Se mahdollisuus pitäisi vain käyttää.

Ja sen mahdollisuuden Kapanen käytti mallikkaasti. Nylanderin sopimus sekoiluiden takia hänen paras kaverinsa, Kasperi Kapanen, pääsi näyttämmän taitojaan hänen paikallaan. Jenkki sentteri Auston Matthewsin kanssa peli kulki. Kentällä nähtiin se sama ”Kassu” johon olin rakastunut hänen KalPa aikoinaan. Kauden lopussa tehosaldo näytti komealta: 78 peliä joissa 20+24 tehot. Näin Kapanen oli lyönyt itsensä läpi. Kauden lopussa odotti muhkea palkkakorotus. Kapasen vuosiansiot kohosivat yhteensä 3,2 milj dollariin. Toronton kannalta loistosopimus. Mahdollinen top-6 hyökkääjä halvalla siltasopimuksella kiinni, joten pelivaraa jäi.

Mitä tulee ensikauteen niin toivon, että Kapanen pitäisi tuon tason. 20 maalia ja 50 pistettä on siihen mihin pyritään. Hyvää alivoima peliä unohtamatta.

Huh, mikä työmaa. Tuskin tätä kukaan jaksoi lukea, mutta jos joku kiltti tänne asti pääsi niin KIITOS! Ehkäpä tämä tästä alkaa luistamaan, näkyillään!

Arttu, Rystylätty- Tarinoita jääkiekosta


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Viisaudenhampaan poisto ja Kouvola

 Jaahas, kuulin huhuja. Suomen blogiskene oikein huusi Rystylättyä takaisin. Alempana luvassa hieman kuulumisia ja muuta turhaa jaarittelua,...