maanantai 29. heinäkuuta 2019

Liigan top 5- Maalivahdit


Liigan Top 5 maalivahdit
 

”Maalivahti on puoli joukkuetta” sanonta pitää paikkansa. Maalivahdeista riippuu todella paljon se, että voittaako joukkue illan pelinsä. Jos maalivahdille sattuu hyvä päivä voitto on lähes varma, mutta jos kiekot pomppivat eikä keskittyminen ole olennaisessa voittaminen on hankalaa.  

Itsenhän en tiedä tuon taivaallista maalivahtien tekniikoista tai tyyleistä. Tiedän vain, että päätehtävänä on pitää maali puhtaana, keinolla millä hyvänsä. Pyrin kuitenkin arvioimaan neutraalisesti liigan kärkivahteja.


5. Rasmus Tirronen, Tps

Turun palloseuran menestys on hyvin pitkälti kiinni siinä, miten viime kaudella A-maajoukkueeseenkin murtautunut Tirronen pelaa. Pelanut hyvillä prosenteilla kaksi edellistä kautta liigassa. Peittävä maalivahti.

4. Ville Kolpanen, Ilves

Paluumuuttaja. Ilveksen kovan maalivahtidandemin kokenut osapuoli. Tulee kovilla statseilla takaisin Ilvekseen. Suhkoht peittävä, hyvin liikkuva ja peliä lukeva kassari. Eht-tasoa.

3. Eetu Laurikainen, Jyp

Jyväskylän oma poika. Luotettava ja tasainen maalivahti. Kehittynyt viime kausina reippaasti. Oli aivan ilmiömäinen kevät puoliskolla ja raahasi lähes yksin Jypin pudotuspeleihin. Tästä palkintona maajoukkue kutsu. Paremmin ei olisi voinut alkaa ura leijonapaidassa: 2 peliä, 0,50 päästettyen maalien keskiarvo ja torjuntaprosentti 97.0!  Jyp elää tai kuolee Laurikaisen otteista.

2. Eero Kilpeläinen, KalPa

Samaa tuttua mantraa: KalPa elää tai kuolee Kilpeläisen otteista. Valittiin KalPan sensaatiokauden jälkeen liigan parhaaksi maalivahdiksi. Kaksi viime kautta Ruotsin Örebrossa. Heikko viime kausi, tippui jopa kolmos kassariksi. Liigassa eliittiä, pääsee pelaamaan tuttussa ympäristössä. Urheilija isolla U-kirjaimella. Näyttää päivittäistä esimerkkiä nuorille. Huippukunnossa, vaikka ikää tulee.

1.Henrik Haukeland, KooKoo

Vuonojen vartija. Loistava hankinta KooKoolta, koska moni Shl joukkue oli miehen perässä. Kari Lehtonen saa näppeihinsä todellisen aarteen. Vakuutti Turussa, Isokokoinen ja hyvin sivuttaisliikkeissä liikkuva Norjalainen edusti maataan viime kevään MM-kisoissa. Voi hilata Kouvolalaiset pudotuspeleihin. Jos näin käy, Urpo Ylönen palkinto on todella lähellä päätyä Norjan jylhiin vuoristomaisemiin.


Lista oli vaikea. Ulkopuolelle jäi monia, loistavia, maalivahteja. Seuraavana on vuorossa puolustajat. Tehdään asia helpommaksi: Oikeat pakit erikseen ja vasemmat pakit erikseen. Siihen asti moi moi!

Arttu, Rystylätty- Tarinoita jääkiekosta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Viisaudenhampaan poisto ja Kouvola

 Jaahas, kuulin huhuja. Suomen blogiskene oikein huusi Rystylättyä takaisin. Alempana luvassa hieman kuulumisia ja muuta turhaa jaarittelua,...