sunnuntai 29. syyskuuta 2019

Sateinen syyskuu- Kirkas tulevaisuus Liigassa!

Liigakausi on polkaistu käyntiin-viimeinkin. Uusia nuoria tähtiä on marssinut eturiviin: Anton Levtchi, Aatu Räty, Anton Lundell, Kim Nousiainen... Lista jatkuisi ties miten pitkään. Nuoret ovat keiltämättä Liigan suola, kasvattajaliigana kotoinen liigamme toimii loistavasti. Tämä on erittäin hyvä asia suomalaisen jääkiekkoilun kannalta. Monet seurat panostavat nuoriin sen sijaan, että kokoonpanot vyöryisivät palkkasotureita. Nuorissa on tulevaisuus, mielestäni on erittäin hyvä, että muuttoliikenne Kanadan juniorisarjoihin saatiin jotenkuten katkaistua. Ajatellaan viime kautta, Kaapo Kakko olisi pelannut OHL:ssä, olisitko käynyt katsomassa TPS:n pelejä? Fakta on se, että Kakon kaltaiset supertähti-statuksen omaavat pelaajat tuovat väkeä halliin, joten vinkkinä liigapomoille: käyttäkää niitä junnuja, palkkasoturit kuuluvat Rauman Lukolle.


Kuvahaun tulos haulle kim nousiainen
KalPan posiitivisin yllättäjä, Kim Nousiainen
Kuva: jatkoaika
NHL:ssä pelin suuntaus on koko ajan nopeampaan päin, tämä alkaa pikkuhiljaa rantautumaan Liigaan. Hemmetin hyvä asia jos minulta kysytään. Tässäkin asiasta hyötyvät seurat, nuoret pelaajat ja katsojat. Katsoisitko sinä trappi-peliä? Katsoisit, jos olet Tappara fani, totuuden nimissä edes Tapparakaan ei Trappia harrasta kuin pakon edessä. Nykykiekkoilijalta vaaditaan koko ajan nopeimpia jalkoja ja päätä. Kasvattajaliigana meidän tehtävänä on valmistaa pelaajia isoihin sarjoihin, tätä kautta nousemme taas Euroopan huipulle, ja alamme kilpailemaan samoista pelaajista Sveitsin- ja Ruotsin pääsarjojen kanssa. Ettei tämä ala muistuttamaan kansankiihottamispuhetta, niin lopetan tämän tähän.

Alkukaudesta olemme saaneet todistaa nopeampaa peliä- ja päävammoja. Tuntuu, että joka pelissä joku ottaa suihkukomennuksen nimikkeellä "päähän kohdistunut taklaus". Sanottamatakin selvää, että tämän on muututtava. Taklaukset kuuluvat lajiin, siitä en intä, mutta typerät- ennenkaikkea myöhästyneet taklaukset on jätettävä unholaan. Kyllä, taklattavallakin on oma vastuunsa. Et voi kyntää jäällä pää perseessä ja odottaa syöttöä. Pakostakin siinä kolahtaa. Juuret juontavat juniori ajoista, jolloin kiekkoa vatkataan katse kiinni jäässä. Näköalue on suppeampi, ja kun vauhdit kasvavat niin a´vot.

Voimasuhteita arvioidessa en voi sivuuttaa Tapparaa. Tamperelaiset ovat aloittaneet kauden historiallisesti, peräti  23 pistettä 8:sta pelistä on ilmiömäinen suoritus. Joukkue on erittäin tasapainoinen ja hyvin organisoitu. Haastajina näen tällä hetkellä Kärpät. Muilla ei vain riitä näiden kahden suuruuden rinnalla.

Kuvahaun tulos haulle kristian kuusela 2019
Tapparan komennossa mennään jälleen, Kuva Yle
Kausi on jo alussa, mutta KalPa senkun kyykkää. NHL kausikin pyörähtää käyntiin kohta, elämme jännittäviä aikoja ystäväiseni

1 kommentti:

Viisaudenhampaan poisto ja Kouvola

 Jaahas, kuulin huhuja. Suomen blogiskene oikein huusi Rystylättyä takaisin. Alempana luvassa hieman kuulumisia ja muuta turhaa jaarittelua,...