maanantai 7. lokakuuta 2019

Mallioppilaan puhe jääkiekosta!



Jos joku miettii yksin tietokoneen ääressä, että miten äidinkielestä revitään kymppejä, ohessa mallisuoritus.


Back storyna: meidän opettajamme VIHAA jääkiekkoa, joten kyllä, tein aivan vittuilakseni puheen juuri siitä. Sisältö oli kuulemma timanttia, joten 10- sieltä napsahti.


Lukekaa ja pohtikaa, ja ennenkaikkea "nauttikaa".

Kuvahaun tulos haulle tonnin seteli
Tämä puhe oli osana Äidinkielenkurssia, aiheena oli puhetaito ja lopussa täytyi pitää "vaikuttava"puhe. Se, että miten vaikuttavana pidätte tätä riippuu teistä!


"Hyvät kanssaoppineet ja rakas opettajamme X



Puhe piti pitää intohimoisesta aiheesta, tiedän sen että ketään tämä aihe ei kiinnosta, mutta ainakin vihaatte minua enemmän tämän puheen jälkeen.

En ole paljon väärässä jos väitän että tämä pieni, halkasijaltaan 7,6 cm oleva kumilätkä, on pelastanut monien elämän, myös minun. jos joku ei hoksannut, niin kyseessä on jääkiekko.

Mietitään elämää ilman jääkiekkoa, 90-luvun lama suomessa. alhainen itsetunto, ynnä muu pahuus korjaantui käytännössä vuonna 95. Mitä sillon kävi? tupuhupulupu kenttä painoi ruotsin maanrakoon globenissa ja timo jutila sai nostaa maailmanmestaruuspokaalin ilmaan, tämä oli ensimmäinen kerta suomen historiassa kun näin on käynyt. tästä kohosi suomalaisten itsetunto, kiitos jääkiekon.





Olen kerran kuullut väitteen, että jääkiekkoilijat ovat tyhmiä, missien perään juoksevia panomiehiä vailla moraalia. Jaa-aa sanon minä, Ncaa on yliopistourheilu sarja, siihen kuuluu jääkiekko, ja monia muita lajeja, sarja on erittäin arvostettu yhdysvalloissa. Yliopistoonhan pääsee todellakin jos on tyhmä. tämä missi juttu on yksi vitsi, se että Mikael Granlund sääti jonkun missin kanssa ei tarkoita että koko suomen jääkiekkoliitto pyörisi näiden kumitissien kanssa. Samaan syssyyn voidaan todeta että laulajat ja mallit kuolaavat jalkapalloilijoiden perään, koska Gerard Pique sattuu seurustelemaan Shakiran kanssa. Fakta on vain se että urheilijat, mallit ja artistit liikkuvat samoissa piireissä. Kateelisten ulinaa se vain on.

Jääkiekko on parasta viihdettä. Isot miehet sohivat kepeillään toisiaan, samalla kun pera ja ismo öyhöttävät olvi kolmoset kädessä kotona. jääkiekko yhdistää, mutta jos se on väärin öyhöttää niin jäädään kotiin syrjäytymään ja masentumaan. Osalla se öyhöttäminen kuitenkin menee “välillä” yli. ainakin sitä on hauskaa seurata, jossei muuta. mielestäni esim väkivalta ja rasismi ei kuulu katsomoon, pientä vittuilua vastustajille saa olla, mutta kuten kaikessa: liika on liikaa..







Ettei jääkiekosta tule liian hyvä kuva niin, kyllä, jopa jääkiekossakin on omat huonot puolensa, tappeluita ja turhia pääosumia, joista seuraa monien vuosien lääke- ja päihde helvetti. tämä on kuitenkin marginaalista, todella todella todella harva nykykiekkoilija kuolee varsinkaan jäällä, vaikka peli nopeutuu koko ajan, nyky säännöt takaavat sen että vahinkoja sattuu vähemmän. Entisaikojen “poliisit”, eli tähtipelaajien suojelijat ovat kyllä kärsinnet uran jäkeisistä vaivoista, lähinnä aivotärähdyksistä johtuneista oireista. Suosittelen tähän väliin kirjaa, joka kertoo Tommi Kovasesta, kirjan nimi on kuoleman laakso, käytännössä kirja kertoo Kovasen elämästä aivotärähdyksen, ja vamman kanssa. Toisaalta tämä aivotärähdys ilmiö ei ole vain yleinen jääkiekossa. Nyrkkeilyssä, amerikkalaisessa jalkapallossa ja jopa kouluratsastuksessa päävammat ovat lajin ytimessä. 


Jääkiekkoa voi pelata, siitä voi lyödä vetoa tai tehdä kuten minä, kirjoittaa siitä.  miksi minun tai kenenkään muun pitäisi pelätä sitä mitä rakastaa tehdä? Tulkoot huonot pisteet tästä, pääasia että itse nautin mitä teen, ja kliseisesti: maailmassa eletään vain kerran"

Arttu 2019 :)

Käykäähän lukemassa ajankuluksi muitakin tekstejä ;)



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Viisaudenhampaan poisto ja Kouvola

 Jaahas, kuulin huhuja. Suomen blogiskene oikein huusi Rystylättyä takaisin. Alempana luvassa hieman kuulumisia ja muuta turhaa jaarittelua,...